Đilas: Predložićemo zakon o korupciji - "Marinikin zakon" 1Foto: SSP

Nema mesta u Srbiji u kome svi kriminalci nisu uvezani sa Srpskom naprednom strankom ili su deo nje, rekao je Dragan Đilas, predsednik Stranke slobode i pravde (SSP), večeras u Prokuplju na osnivanju Inicijativnog odbora te stranke.

On je takođe naveo, dodaje se u saopštenju Stranke slobode i pravde, da u Srbiji nema mesta gde neko da bi se zaposlio ne mora da dobije saglasnost lokalnih SNS moćnika.

Đilas je ocenio da je stepen krađe i korupcije u Srbiji danas ogroman, te poručio da će odgovarati svi oni koji su prekršili kako zakone, tako i moralne kodekse.

– Biću najveći borac za to da nema revanšizma, ali da ima pravde i da ima kazne – oni koji su krali, odgovaraće, ali će morati i da vrate ono što su ukrali, a ne samo da odsluže zatvorsku kaznu. I ne samo za to što su ukrali. Šta sa životima koje su uništili otpuštanjima vređanjima, pretnjama, šta sa 230.000 ljudi koje drže na ugovorima na određeno vreme da bi na svakih šest meseci mogli da ih ucenjuju? I za to će odgovarati, kazao je Đilas, ističe se u saopštenju SSP-a.

Lider te stranke najavio je i da će SSP u nedelju predložiti, kako je on nazvao, „Marinikin zakon“ – specijalni zakon o borbi protiv korupcije javnih funkcionera, po uzoru na rumunski zakon koji je potpredsednica SSP Marinika Tepić prevela na srpski jezik.

– Sutra kad se promeni vlast, odgovaraće svi koji su se ogrešili o zakone – i oni koji su bili i oni koji će biti vlast. Bez razlike, jer to je pravda, dodao je on, navodi se u saopštenju.

Pravda je, poručio je Đilas Prokupčanima, i da oni sami odlučuju kako će se razvijati njihov grad i na šta će se novac trošiti.

– Donećemo zakon o decentralizaciji, ali ne da se ljudima na lokalu prebace samo ovlašćenja, već da im se pre svega prebace pare, pa neka sami odlučuju da li će se ulagati u škole, domove zdravlja ili nešto treće. Dakle, da se odlučuje ovde, a ne tamo gore – u Beogradu, poručio je Đilas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari