Đilas predložio savez bez predsednika 1Foto: beogradodlucuje.rs

Dragan Đilas, kandidat za gradonačelnika Beograda liste „Beograd odlučuje, ljudi pobeđuju“, predložio je u ponedeljak koalicionim partnerima da naprave savez kako bi nastavili zajednički nastup u celoj Srbiji, saznaje Danas iz izvora bliskih ovoj listi.

Naši izvori tvrde da nije naišao na razumevanje partnera.

Kako kažu naši sagovornici, Đilas je koalicionim partnerima izložio platformu prema kojoj bi bio napravljen savez u koji bi ušle sve članice koalicije sa beogradskih izbora i koji ne bi imao predsednika. Naši sagovornici navode da je Đilasova zamisao da svi akteri koalicije malo zamrznu svoje političke organizacije kako bi se pravila zajednička priča za Srbiju. Međutim, njegova ideja nije zasad prihvaćena, pogotovo jer i Saša Janković i Vuk Jeremić planiraju i to govore da žele da osnaže svoje organizacije.

Podsetimo, Đilas je u prvoj izjavi za medije posle izbora rekao da savez Pokreta slobodnih građana Saše Jankovića, Narodne stranke Vuka Jeremića, Levice Srbije Borka Stefanovića, sindikata Sloga Željka Veselinovića i Pokreta za preokret Janka Veselinovića, treba da se proširi na celu Srbiju. Tada je naveo da još uvek ne zna hoće li napraviti svoju stranku. Kako je Danas već pisao, Đilas će svakako početi sa formiranjem svoje političke organizacije sa kojom bi, ako ne ranije, onda pred izbore u koaliciju ušli i Janković i Jeremić, ali i ostale stranke opozicije.

SNS osuđuje pismo ambasadoru

Čovek koji sprečava novinare da prisustvuju njegovim konferencijama za štampu samo zato što mu se ne sviđaju pitanja koja postavljaju, ne zaslužuje da se predstavlja kao promoter bilo kakvih vrednosti ove zemlje, navodi se u saopštenju beogradskog odbora Srpske napredne stranke, povodom pisma Dragana Đilasa norveškom ambasadoru Arnesu Sanesu Bjornstadu, koje je objavljeno u Danasu. Može se reći da je Đilas dosledan u pokušajima da odredi šta će biti sadržaj medija, ko može, a ko ne može da se pojavi i šta sme, a šta ne sme da kaže, samo je komično to što Đilas govori o evropskim vrednostima, navodi SNS, zaključujući da Đilas ne prihvata izbornu volju Beograđana. P.D.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari