Đilas: Prodaja Komercijalne banke štetna za Srbiju 1Foto:Beta

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas izrazio je oštro protivljenje prodaji Komercijalne banke koja je “nacionalni resurs u finansijskom sektoru”.

Bez obzira da li se banka prodaje zbog ličnih interesa ljudi u vrhu države ili nestručnosti SNS kadrova koji je vode, ova odluka je štetna za Srbiju, istakao je on, saopšteno je iz stranke.

“Prodajom Komercijalne banke, državno vlasništvo u finansijskom sektoru će se svesti na samo Poštansku štedionicu, odnosno na oko pet odsto ukupne bankarske aktive, što je značajno ispod evropskih i svetskih standarda, a čime će se dodatno povećati ranjivost finansijskog sektora na krizne udare. Zašto je za Nemačku dobro da ima preko 30 odsto, ili Holandiju preko 20 odsto bankarske aktive u državnom vlasništvu, a za Srbiju dobro da padne sa današnjih 16 odsto na pet odsto”, upitao je Đilas.

Đilas je istakao da se Stranka slobode i pravde protivi prodaji i zbog toga što očekuje “da Komercijalna banka završi u rukama investitora bliskih vlasti, kao što se desilo sa PKB-om, Galenikom, Beogradom na vodi, TV stanicama, kombinatima u Vojvodini i mnogim drugim državnim resursima”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari