Đilas upitao ambasadora EU - gde to vidi napredak u radu parlamenta i u medijima 1Foto: Stranka slobode i pravde

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas izjavio je danas da se „sudeći po izjavama ambasadora EU Sema Fabricia, može zaključiti da on veruje da je i dalje ambasador EU u Australiji gde je službovao pre dolaska na istu poziciju u Srbiji“, saopšteno je iz te stranke.

Đilas je u pisanoj izjavio upitao ambasadora EU u Srbiji „o kakvom napretku u radu parlamenta govori, kada opozicija u Srbiji bojkotuje rad republičkog i svih lokalnih parlamenata“.

„Da li mu neko prevodi šta u parlamentu za sve koji drugačije misle govore poslanici vladajuće većine Martinović, Orlić, Rističević, Atlagić… Da li mu je bilo ko javio da ti ljudi traže smenu rektorke Beogradskog univerziteta, da satanizuju sudiju Majića, akademika Teodorovića? To što izgovaraju o ljudima iz opozicije, da i ne pominjemo“, kazao je Đilas.

Đilas je pitao „o kakvom napretku u medijima ambasador Fabrici govori dok se hajka iz dana u dan povećava, dok se opozicioni lideri optužuju za veze sa narko dilerima, za pripremu atentata na predsednika, dok ih porede sa virusima i bakterijama, što je u istoriji samo Hitler izgovarao za pripadnike jevrejskog naroda“?

„Kako bilo ko može da od medijske strategije koja se piše već godinama očekuje bilo šta? Dok se taj „Rat i mir“ piše, vlast je izbacila N1 i iz Poštinog kabla, tako da je sad u medijskom mraku preko 75 odsto Srbije! I sutra kad se ta strategija napiše, šta će se na medijskoj sceni promeniti? Odgovor je kratak i jednostavan – ništa“, rekao je Đilas.

Sem Fabrici je ranije danas izjavio, povodom najnovijeg neformalnog dokumenta Evropske komisije (EK) u kome se navode ozbiljni problemi u vezi sa vladavinom prava i položajem medija u Srbiji, „da izveštaj ukazuje na probleme koji su postojali i ranije, a koji su navedeni i u zvaničnim izveštajima koje je EK već dostavljala Beogradu ove godine“.

Fabrici je ocenio i da je „napravljen određeni napredak u radu parlamenta, a da se po pitanju stanja u medijima mnogo očekuje od medijske strategije“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari