Đorđević (Oslobođenje): Policija hapsi kolportera zbog nalepnice i zastrašuje narod 1Mlađan Đorđević Foto: Privatna arhiva

Pokret Oslobođenje saopštio je danas da je poznati vranjanski kolporter i opozicioni aktivista Dragan Stojanović Žuća priveden i zadržan nekoliko časova u Policijskoj upravi Vranje zbog lepljenja nalepnica s likom predsednika države Aleksandra Vučića i natpisom „izdajnik“, čime vlast „zastrašuje narod“.

„Zahtevam da odmah prestane policijska represija prema običnim ljudima koji samo žele da slobodno iznesu svoje mišljenje i svoje nezadovoljstvo. Ovo je čisto zastrašivanje naroda“, istakao je predsednik pokreta Mlađan Đorđević, koji je precizirao da se juče desilo privodjenje.

On je naveo da se policija ovakvim postupanjima „pretvara u partijsku službu Srpske napredne stranke (SNS)“ umesto da hapsi „ubice i kriminalce koji haraju Srbijom“.

Takođe je podsetio da je pokret Oslobođenje „prošlog meseca pokrenuo akciju ‘Milion nalepnica za izdajnika’, tokom koje širom zemlje distribuira promotivne materijale sa natpisom ‘Vučić izdajnik'“.

On je naveo i da policija hapsi kolportera a ćuti na incident u Bujanovcu.

„Vranjanskog kolportera zbog nalepnice hapsi interventna jedinica. Кada samo dvadeset kilometara dalje, u Bujanovcu, Albanci skinu i oskrnave zastavu Srbije, onda Vučić i SNS ćute, a policija ne sme da reaguje“, rekao je Đorđević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari