Đorđević (Oslobođenje): Vučićevi kadrovi hoće da ućutkaju Belivuka i Miljkovića 1Foto: Screenshot/YouTube/Nova S/Utisak nedelje

Predsednik pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević izjavio je danas da je jedan od potpisnika „peticije za podršku Aleksandru Vučiću“ i Dejan Carević, direktor Uprave za izvršenje krivičnih sankcija.

„Osim što su naprednjaci infiltrirali svoje ljude u ceo bezbednosni i pravosudni sistem, nenormalno je da podršku Vučiću potpisuje upravo čovek pod čijom upravom se nalaze pritvorenici koji su svedočili o Vučićevim vezama sa organizovanim kriminalom“, kazao je Đorđević, a saopštio njegov pokret.

On je istakao da se taj potpis može shvatiti i kao „otvorena pretnja pritvorenicima“ i „upozorenje da drže usta zatvorena“, te da Vučićevi kadrovi hoće da „ućutkaju“ optužene vođe kriminalnog klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, kao i ostale potencijalne svedoke.

Iz pokreta Oslobođenje su ranije saopštili da je „očigledno“ da se Belivuk i Miljković preporučuju kao svedoci saradnici u istragama o kriminalnim radnjama ove vlasti, „onda kada dođe do njene smene“.

„Čovek koji čuva dva najbitnija zatvorenika u ovom slučaju i potencijalna svedoka protiv Vučića, potpisuje podršku istom. Treba obratiti pažnju da im se nešto ne desi slučajno u pritvoru“, naveo je Đorđević.

Pokret Oslobođenja podstio je da je imenovanje Carevića na mesto direktora Uprave za izvršenje krivičnih sankcija izazvalo kontroverze i sporenja u vladajućoj koaliciji, budući da, kako se navodi, „postoje indicije da se radi o bivšem pripadniku zloglasnog šestog odeljenja DB, koje je bilo zaduženo za političke likvidacije za vreme režima Slobodana Miloševića“.

„Mnogi pripadnici ovog odeljenja su pravosnažno osuđeni za ubistvo Slavka Ćuruvije, a svi znamo ko je bio ministar informisanja u vreme tog ubistva i ko je javno pretio Ćuruviji da će mu se osvetiti“, rekao je Đorđević.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “Đorđević (Oslobođenje): Vučićevi kadrovi hoće da ućutkaju Belivuka i Miljkovića”

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.