Đukanović: Razgovarao sam sa Vučićem o novom zakonu 1Foto: EPA/ARMANDO BABANI (Arhiva)

 Crnogorski predsednik Milo Đukanović izjavio je da je sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem razgovarao o Predlogu zakona o slobodi veroispovesti, da on ima određenih rezervi ali da nije bilo prilike za detaljniju razmenu argumenata.

„Pričali smo o aktuelnim pitanjima i u jednoj i u drugoj zemlji i u tom kontekstu smo se dotakli, ovog najaktuelnijeg pitanja, Zakona o slobodi veroispovesti. Jedan od uobičajenih razgovora, da se medjusobno informišemo“, rekao je Đukanović.

On je istakao da nije bilo prilike za detaljniju razmenu argumenata te da su razgovarali tokom skupa u Tirani.

„Njegovo interesovanje sam zaista potpuno prijateljski i dobranamerno razumeo, kao zainteresovanog čoveka, koji vodi susednu državu, o tome šta se dogadja u Crnoj Gori. Kazao mu šta je poenta toga Zakona, šta su procedure“.

Na pitanje kako je reagovao Vučić, Đukanović kaže da nisu vodili polemiku.

„Iz onog što sam čuo od njega, razumeo sam da ima odredjenih rezervi, nedoumica, pokušao sam u par rečenica, jer mi se čini da je jako puno manipulacije u medijima regiona oko toga, u smislu da se nedovoljno verno interpretira ono što su norme i da se na to nadovezuje i manipulacija pojedinih subjekata koji to pokušavaju da predstave kao neko državno nasilje nad nekim, a nije reč o tome“, naveo je Đukanović.

Đukanović je ponovio da predlog zakona o slobodi veroispovesti neće biti povučen.

On je istakao da se na tom dokumentu radi od 2014. godine i da nisu nikoga zaobišli u proceduri, a ukoliko blagovremeno budu podneti amadmani na taj zakon, oni će biti razmotreni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari