Đukanović: CG će rešavati svoje protivurečnosti, bez ugrožavanja odnosa sa susedima 1Foto: EPA-EFE/MALTON DIBRA

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović razgovarao je danas s ambasadorom Srbije u Crnoj Gori Vladimirom Božovićem i istakao da postoje teme o kojima imaju različito mišljenje, ali da to ne znači da ne treba da komuniciraju.

Đukanović je istakao zadovoljstvo što je Božović, kako je ocenio, odličan poznavalac prilika u Crnoj Gori, što može biti dobar doprinos učvršćivanju razumevanja, prijateljskih i dobrosusedskih odnosa dve zemlje, kako je preneto.

Crnogorski predsednik je u razgovoru s ambasadorom Božovićem istakao da će Crna Gora rešavati svoje unutrašnje protivurečnosti, a da to ne ugrožava njene odnose sa susedima.

On je tokom razgovora s Božovićem naglasio da su odnosi njihove dve države od obnove nezavisnosti imali uzlazan karakter, ali je ukazao na „određena pitanja“ koja se „aktiviraju u vidu izvesnih razlika i nerazumevanja, nakon usvajanja Zakona o slobodi veroispovesti“.

Naglasio je da to ne treba da bude razlog za pogoršanje odnosa i zatvaranje prostora za saradnju.

„Takve situacije dodatno obavezuju predstavnike državne politike da javnosti prezentuju činjenice i ne dozvole političkoj i medijskoj javnosti bilo kakvu manipulaciju, već da u duhu evropskog prava i prakse, poštujući demokratske procese, ostvarujemo zajedničku evropsku perspektivu. Postoje teme o kojima imamo različite stavove, a to ne znači da ne treba da komuniciramo“, poručio je predsednik.

Ambasador Božović je predstavio prioritete buduće saradnje dve države u okviru svog mandata, naglasivši jačanje ekonomske saradnje, pre svega kroz povećanje trgovinske razmene i infrastrukturno povezivanje.

Uporedo s privrednom, potrebno je unapređivati kulturnu, naučnu i prosvetnu saradnju, kazao je Božović.

Uz ocenu da ta polja delovanja „treba relaksirati od političkih zamki“, naglasio je da je crnogorska državnost neupitna – da ne može biti osporavana, te da Crna Gora, kao suverena država, samostalno vodi svoju unutrašnju i spoljnu politiku.

U tom smislu, ambasador Božović je poručio da će svoj diplomatski kapacitet posvetiti razvoju najboljih mogućih odnosa dve države koje su nezavisne i međunarodno priznate.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

5 reagovanja na “Đukanović: CG će rešavati svoje protivurečnosti, bez ugrožavanja odnosa sa susedima”

 1. Gotov si, napokon.
  Zaleteo si se,
  ili su te zaleteli.
  Kraj, ende, kanjec.
  Dosta je bilo Milo!

  Crnoj Gori treba novo doba,
  bez svadja i ludila.

 2. Ali je milo dobio boju, kao da je septembar. Koje bahanalije, dok policija bije decu po ulicama Podgorice! On troši stotine hiljada evra i njegov sin!

 3. Više verujem Milu nego Slobinim i Mirinim đacima. Evo dans AV sazvao službe povodom „napada na mladića sa trobojkom u CG“…A kad sam ja više puta bila u BUS GSP (Beograd, na Mostaru, Auto Komandi, Slaviji, kod Sajma i tsl) kada huligani zapaljenim bakljama, petardama i kamenicama gađaju BUS šta to NIKOM NIŠTA. Pa gde je bila tada policija i specijalne službe Srbije da brane građane od pomahnitalih (proizvoda tih službi)? Šta mi u Beogradu nismo srbi a znate šta se događa u CG?

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.