Đukanović "suspenduje sve aktivnosti" u SNS-u 1Foto: Medija centar

Poslanik Srpske napredne stranke (SNS) Vladimir Đukanović je danas objavio da „suspenduje sve aktivnosti“ u vladajućem SNS-u dok ne budu smenjeni pojedinci koje je pre mesec dana na sednici Glavnog odbora SNS „prozvao“ predsednik SNS i Srbije Aleksandar Vučić.

„A dok to ne krene, sve svoje aktivnosti u njoj suspendujem u potpunosti, po cenu da više nikada ništa ne budem u toj stranci i po cenu da budem izbačen“, napisao je Đukanović za „Blic“.

Đukanović je naveo da je Vučić 17. juna na sednici Glavnog odbora „direktno prozvao neke za najgore moguće bestidnosti“, ali su te osobe, kako je ocenio, „nastavile sa starom praksom“.

„Prihvatam da je možda Aleksandar Vučić i mene prozvao.., ali neka mi se onda to kaže u lice i ja odmah odoh“, napisao je Đukanović.

Naveo je da mu je „muka da Vučić i svako od njih koji voli srcem SNS, mora da pravda svinjarije pojedinaca iz te stranke i troši sopstveni kredibilitet“.

„Najgore od svega je da takvi nikada ne osete posledice svojih činjenja, pa kad prođe bura, oni nastave po starom, praveći od nas idiote. Za takve više ne da ne mogu, nego neću da se borim“, napisao je Đukanović.

On je izneo da Vučića „voli i podržava“, ali se „došlo do tačke gde nema nazad“.

„Javnost mora jasno da vidi: ili će Vučić pokazati odlučnost prema osobama koje je prozvao, ili da znamo da su oni daleko jači od čitavog sistema, pa da mi ostali ne ispadamo budale“, napisao je Đukanović.

On smatra da „prozvani moraju najhitnije da budu smenjeni“, da „imenom i prezimenom“ bude obelodanjeno šta su uradili i da „čak neki od njih i da budu uhapšeni, o čemu svakako tužilaštvo ima zadnju reč“.

Vučić je 17. juna na sednici Glavnog odbora SNS izjavio da se neki stranački funkcioneri ne suprotstavljaju političkim protivnicima, jer čekaju da vide šta će biti i gde bi našli za sebe mesto.

On je rekao da neće da „gleda šanel tašnice“ i zatražio od stranačkih funkcionera da razgovaraju s „domaćinima, da im kažu da kad stigne neka fabrika da to nije palo s neba“.

Vičič je tada rekao da „svi ćute kada njega protivnici nazivaju džiberom i Hitlerom“, i da se više enegrije troši u medjusobnim sukobima u SNS, nego u suprostavljanju političkim protivnicima.

Pošto je kritikovao Zorana Babića zbog letovanja u „skupocenim“ mestima, Vučić je na sednici 17.juna tražio od funkcionera svoje stranke da „stanu u cipele naroda“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari