Đurić: Albanci žive u iluziji da je međunarodna slika o Kosovu ista 1Marko Đurić Foto: Kancelarija za KiM

Kod rukovodstva Albanaca je došlo do rastuće nervoze, jer oni ne kriju da se protive kompromisu i žive u iluziji da je međunarodna slika po pitanju Kosova ista kao i 1999. godine.

To je izjavio vršilac dužnosti direktora Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

Niti je Srbija danas u tako slaboj poziciji, niti su oni u tako snažnoj, konstatovao je Đurić u intervjuu za Večernje novosti.

Prema njegovom mišljenju, Priština bi najviše volela da Beogradu kao konačno rešenje „proda“ osnivanje Zajednice srpskih opština, koja je već dobijena Briselskim sporazumom 2013. godine, ali to neće tako funkcionisati, istakao je Đurić.

Upitan šta je za Srbiju razgraničenje i može li da se desi da predmet razgovora u Briselu bude i jug Srbije, Đurić je odgovorio da će vlast, „kada bude imala konkretne obrise bilo čega što je prihvatljivo za Srbiju“, obavestiti javnost.

Do tada, nastavljamo da se borimo za najbolju moguću ponudu da bismo imali o čemu da se izjašnjavamo. Trenutno se Srbiji ne nudi ništa na Kosovu, jer je za najveće zapadne zemlje, koje de fakto kontrolišu svih kosmetskih 10.908 kvadratnih kilometara, ta država nezavisna od Srbije, rekao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari