Đurić: Albanci žive u iluziji da je međunarodna slika o Kosovu ista

Ostavite komentar


  1. Punu podršku pružamo za Kosovo, neophodno je ostati čovek nakon svih nedaća, sta god mnogi govorili i pisali, svi znamo da je izgubljeno samo ono čega se sami odreknemo, borba nije završena!

  2. Jedino što je suvislo u ovoj kratkoj Đurićevoj izjavi za njihov medij je njegova poslednja rečenica. To im je, naime, dokaz za njihovu „uspešnu“ politiku koju vode od dolaska na vlast, a i delimična naplata fakture za, takođe „uspešnu“ politiku devedesetih, kako njihovu tako i njihovih partnera u vlasti, a bogami i dobrog dela opozicije. Podvukao bih ovo „delimično“, a svi razmislite zašto. Kada bi imali bar malo obzira prema napaćenom i posrnulom narodu i ovde i dole na Kosovu trebali bi da ga liše svakodnevnih otrcanih mantri koje su se svima smučile i od kojih postaje sve luđe i nesnosnije.

  3. Albanci su ostvarili svoje iluzije.
    Marko Đurić živi u iluzijama da će Kosovo opet da bude Srpsko I laže Srbe na Kosovu dajući jadnicima lažne nade za budućnost na Kosovu.

  4. Sila Boga ne moli, to smo vec iskusili, jedini nacin da Srbija zastiti svoje interese je da ima podrsku velikih sila, situacija je bolja nego sto je bila, a treba da se trudimo da bude jos bolja.

  5. ЂУРИЋ: „Тренутно немамо ниједну понуду за Косово“. Nisam znao da je raspisan tender!

  6. Albanci zive u iluziji da mogu vladati unutar Kosova bez uticaja Beograda na odluke, a mi zivimo u stvarnosti da Ustav Srbije na Kosovu postuje bez smetnji. Verovatno Djuric misli da je takvo stanje najbitnije. I narvano zahvaljujuji SPS-u i Radikalima iz 90-ih kao sada SNS-a.

  7. Albanci na KiM su svojim ispadima, u cemu prednjace njihovi predstavnici, tj. vlast takozvane republike Kosovo znatno promenili nacin na koji svet danas gleda na njih, a i dalje zive u zabludi da imaju jaku podrsku velikih zemalja i da mogu da se ponasaju kako hoce.

  8. Sada je na onima koji su pokrovitelji ovih razgovora i dogovora, a to je Evropska unija, da reaguju. Znači, ne mogu da se ponašaju tako nonšalantno kada Priština evidentno godinama izbegava da realizuje obavezu da se formira ZSO

  9. Ako neko misli da je resenje u tome da Srbija sve izgubi a da svi drugi sve dobiju, da budu zadovoljni, a Srbija da bude nezadovoljna i ponizena, onda resenja nece biti

  10. Pokušavamo da pronađemo kompromismo rešenje, ali albanska strana ne radi svoj posao, a ni međunarodna zajednica svoj. Srbija nije zadovoljna, jer zapadne sile tvrdo stoje na poštovanu očuvanja nezavisnosti Kosova

  11. Proglašenjem nezavisnosti Kosova pre 10 godina brutalno silom pogaženi svi pravni principi, i u budućnosti je najvažnije postići konsenzus Beograda i Prištine kojim bi obe strane bile najmanje nezadovoljne

  12. Ovo je jedno tesko politicko cvoriste, u sadasnjim ali i proslim vremenima, jedno pitanje koje otvara razlicite poglede, dileme, i nesto sto nikoga ne mose ostaviti ravnodusnim.

  13. Ovo je samo mali prikaz onoga što je decenijama stvarano, a ključna poruka je da za nas Kosovo i Metohija nisu mit, već stvaran život i pre svega problem koji moramo resiti razgovorom znog budućnosti

  14. …Nema (mogucu)ponudu za Kosova,osim nezavisnot nove drzave(Republika)!Od dva veka (1844-1999)robstva i neprijatelstvo Albanaca i Srbi u tlu Balkana,zaversen 1999,kada su odvojali putevi svaki na svoje!Duric zna,valjda,da se Albanci nikda nisu priznalji kao svoju ,,drzavu,,Jugosllaviju i sto vise Srbiju(sic!).Anda,sta dalje…?Svaki na svoje…Kosova jeste drzava i jedan dan,to mora da bude vazan za sve relevantne strukture i naracito srbski narod,da su izgubili Kosovo.Danas,sa Duricem mozemo da razgovaromo samo kao (komsije)Kosova i Srbije!Kosova nema kud bez Albanskog Naroda!Istina,srbska nacionalna manjina na Kosovu ima sva prava po Ustavu Republika Kosova.To pravo,recimo,nemaju ako milion albanaca u Makedoniju.Na Kosovu i za vreme bivse-Jugosllavije,srbi bilu su maninja ali sa velikom ovlascenje prema Ustav SFRJ i Srbije(sic!).To vreme ,,bratsvo-jedinstvo,,otisao u muzeum ,,stare historije,,kada za Albance Sunce stvarno bio daleko!

    1. A sada, kada je Albancima sunce blizu , prži ih siromaštvo , pa svako ko može odlazi u inostranstvo, što važi i za Srbe !

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.