Đurić: Beograd opredeljen za dijalog, problem je u Prištini 1Foto: Beta/Miloš Miškov (Arhiva)

Beograd je „opredeljen za nastavak dijaloga s Prištinom i sve regionalne inicijative koje bi unapredile saradnju i poverenje među društvima i narodima na Zapadnom Balkanu, ali u ovom trenutku u Prištini ne postoje političke strukture koje dele te vrednosti“, kazao je direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo Marko Đurić.

Đurić je to danas rekao novom ambasadoru Grčke u Srbiji Jorgosu Dijakofotakisu, koga je obavestio o političko-bezbednosnom stanju na Kosovu i problemima tamošnjih Srba.

Kancelarija je saopštila da je Đurić rekao i da je „sloboda protoka ljudi, robe, usluga i kapitala tekovina na kojoj je građen i učvršćen mir u savremenoj Evropi, i da zato taj model treba da slede i države ovog regiona kako bi došlo do trajne stabilizacije i unapređenja odnosa“.

Đurić je ambasadoru zahvalio zbog „dosledne podrške Grčke teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije“, piše u saopštenju.

Kancelarija je saopštila da je Đurić ocenio da je „prijateljstvo srpskog i grčkog naroda jedan od najčvršćih stubova stabilnosti u Jugoistočnoj Evropi i da je uspešno prošlo brojne istorijske testove“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari