Đurić: Krivična prijava protiv Vučića kukavički napad 1Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Direktor vladine kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić ocenio je krivičnu prijavu koja je podneta protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića kao kukavički napad na njega lično i na Srbiju pred odlučujuću fazu borbe za Kosovo.

Đurić je u saopštenju naveo da krivična prijava dolazi iz redova predstavnika bivšeg režima koji je, prema njegovim rečima, učinio sve da preda Kosovo.

Prema njegovim rečima, iza te krivične prijave stoji ili veliko nerazumevanje ili zla namera, navodeći da se „nada da je ovo prvo, jer nerazumevanje nije nepopravljivo“.

„Pomenuta krivična prijava, sačinjena uz pomoć isluženih dvorskih pisaca plaćenih da peru tuđe biografije, jeste i pravni i logički nonsens“, ocenio je Đurić.

On je kazao da je krivična prijava podneta zbog navodnih tajnih pregovora sa predstavnicima Prištine, za koje je naveo da se nisu dogodili, ali i za krivično delo za koje je takođe naveo da se nije dogodilo.

„Mi zaista pregovaramo sa predstavnicima privremenih institucija samouprave u Prištini, jer oni to faktički i de jure jesu i po međunarodnom pravu i po našim domaćim propisima, međutim u tome nema ni nagoveštaja priznavanja jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova“, kazao je Đurić.

Dodao je da zvaničnici Srbije pregovaraju „zato što je to u interesu Srbije i njenih građana, uključujući i one na Kosovu“.

„Predstavnici Prištine su za nas samo predstavnici privremenih organa samouprave u našoj Autonomnoj pokrajini, i to će nadalje i biti“, naveo je direktor kancelarije za KiM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari