Đurić pozvao međunarodnu zajednicu da reaguje 1Foto: FoNet/Aleksandar Levajković

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić pozvao je danas međunarodnu zajednicu da učini nešto povodom poteza Prištine pre nego što, kako je rekao, „bude suviše kasno“.

„Ovo što Priština radi je karta u jednom pravcu za propast i Albanaca i Srba i konačno je neophodno da neko iz medjunarodne zajednice učini nešto pre nego što bude suviše kasno“, rekao je Đurić za RTS, komentarišući današnju izjavu kosovskog premijera Ramuša Haradinaja.

Đurić je kazao da Srbija upozorava „čitavu međunarodnu zajednicu“ i skreće pažnju da „ludilo i neodgovornost pojedinih političkih krugova u Prištini nemaju granice“.

„Ovo je očajnički vapaj i molba da se zaustavi eskalacija i ludilo političkih predstavnika Albanaca koji izgleda ne shvataju koliko je opasna i ozbiljna situacija i koliko novi pritisci i nove mere mogu da ugroze opstanak i budućnost svih“, dodao je Djurić.

Haradinaj je danas najavio da će, uz taksu od 100 odsto na uvoz srpske robe, Kosovo protiv Srbije preduzeti i druge, teže mere.

„Ima i drugih mera koje se mogu dogoditi, koje nisu carinske. Videćete kada dodje do njih“, rekao je Haradinaj za albansku televiziju A2.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari