Đurić: Srbi na KiM neće preduzimati nikakve akcije 1Foto: FoNet/Aleksandar Levajković

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je večeras da su građani Srbije na Kosovu sa olakšanjem primili poruke predsednika Srbije Aleksandra Vučića…

…“razumeli ih i niko od njih neće preduzeti bilo šta to bi bio izgovor Albancima ili zlonamernim delovima međunarodne zajednice da preduzima akcije protiv njih“.

Đurić je za RTS rekao da zabrinjava kampanja pritisaka i dezinformacija u kojoj, kako je ocenio, učestvuju i pojedini manjinski predstavnici „za račun Prištine i, prema saznanjima, pojedinih stranih država“.

Oni govore o tobožnjim scenarijima dogovorenih sukoba, dogovorenih podela. To su priče da se stvori alibi u pojedinim krugovima da bi nešto preduzeli, smatra Đurić.

Upitan o aktivnostima Kfora, Đurić je objasnio da Kfor ima jasno definisanu ulogu i misiju.

Kfor ima obaveze koje očekujemo da ispuni, da se ponaša neutralno i naša vojska je u kontaktu sa njima, dodao je Đurić.

On je ponovio da ima mnogo onih koji pokušavaju da unesu nemir i glasine, ali da građani nemaju razloga da brinu, jer država radi svoj posao.

Oni koji šire dezinformacije ne rade u interesu naše zemlje, već u interesu Prištine, ali o tome će biti više reči na sednici Saveta za nacionalnu bezbednost sutra, najavio je Đurić.

On je naglaio i da bi od današnjeg saopštenja Evropske unije povodom situacije na Kosovu „više voleo da je urađen posao oko formiranja Zajednice srpskih opština“.

Kao što smo govorili, posao nije urađen, jer da je Priština uradila svoj posao niko ne bi manipulisao. To je loše urađen domaći zadatak i posledice koje mi odgovornim ponašanjem sprečavamo, rekao je Đurić.

Naši ljudi neće nasedati na provokacije i davati bilo kome izgovore, zaključio je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari