Đurić: Srpski narod na Kosovu je osramoćen ponašanjem Marinike Tepić 1Foto: N1

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić rekao je večeras da je srpski narod na Kosovu osramoćen ponašanjem poslanice Marinike Tepić koja je optužila ministra spoljnih poslova Ivicu Dačića da je prikupljao novac od privrednika i trgovaca oružjem za povlačenja priznanja Kosova.

„Nažalost, nakon današnjeg izliva stranačke ostrašćenosti Marinike Tepić, mogu da kažem da mi nije drago i da me je kao građanina sramota“, rekao je Đurić u pisanoj izjavi.

On je naveo da Alijansa za novo Kosovo Bedžeta Pacolija i Stranka slobode i pravde Dragana Đilasa pričaju „jednim glasom“ protiv kampanje povlačenja priznanja Kosova.

Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić optužila je ranije danas ministra spoljnih poslova Srbije Ivicu Dačića da je prikupljao novac od privrednika i trgovaca oružjem za povlačenja priznanja Kosova i upitala da li je on na taj način zloupotrebio službeni položaj.

„Da li je Dačić zloupotrebio službeni položaj tako što je pribavljao novac za ‘otpriznavanje’ Kosova od uglednih privrednika i trgovaca oružjem i da li je samo od Slobodana Tešića na to ime Dačić uzeo više od milion evra u kešu? I da li je prilikom pojedinih situacija kada je preuziman novac tome svedočio i Dačićev šef kabineta Nikola Nedeljković“, rekla je Tepić na konferenciji za novinare.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari