Đurić: Sve smo sigurniji da Tači i Veselji stoje iza Oliverovog ubistva 1Foto: N1

Sve smo sigurniji da Tači, Veselji i sadašnje vlasti u Prištini stoje direktno iza ubistva Olivera Ivanovića, saopštio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

Đurić je saopštenju dodaje da očekuje da će srpski istražni organi uskoro biti u prilici da pruže više podataka o ovom slučaju jer je „to nešto što ceo svet treba da zna“.

„Zato u Prištini, umesto zveckanja oružjem, treba da počnu da razmišljaju o pripremi odgovora za pravosudne organe.Srbija nikome ne preti i, za razliku od Prištine, poštuje sve svoje građane, a Srbi na Kosovu i Metohiji svakako ne treba da brinu zbog Tačijevog zveckanja oružjem, jer naša država će se na odgovoran način starati o njihovoj budućnosti i bezbednosti“, ističe je u svom saopštenju Đurić.

Kako navodi, Tačijeva puška je prazna, baš kao što je lažna i prozirna njegova gluma želje za nastavkom dijaloga sa Beogradom, koja, kako dodaje, traje jedva koliko i sastanci sa stranim predstavnicima.

Predsednik Kosova Hašim Tači izjavio je da je glavni osumnjičeni za ubistvo lidera Gradjanske inicijative SDP Olivera Ivanovića Milan Radoičić i da je ubistvo izvršeno po nalogu vlasti u Beogradu.

Prema njegovim rečima, prištinske pretnje su pravo lice njihove politike.

„Duge cevi, pritisci, antcivilizacijske takse, stotine napada na Srbe bez kazne, to je njihova politika – politika prošlosti. Nasuprot tome, mi ćemo nastaviti da se borimo za budućnost svih naših građana, uključujući i građane na Kosovu i Metohiji, bez obzira na prebivalište, veru i nacionalnost“, naglašava Đurić.

Ističe da će se boriti i za budućnost i bolji život „naših građana Albanaca u opštinama Preševo, Bujanovac i Medveđa, koji nikada u centralnoj Srbiji neće biti nepoželjni i diskriminisani onako kako su nepoželjni i diskriminisani Srbi na Kosovu i Metohiji od strane prištinskog režima“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari