Đurić: Zlatnu mapu Kosova trebalo bi pretopiti i pokloniti porodicama nestalih 1Marko Đurić Foto: Kancelarija za KiM

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je da ne misli ništa pozitivno i lepo o tome što je kosovski premijer Ramuš Haradinaj uručio osnivačici Fonda za humanitarno pravo Nataši Kandić Zlatnu mapu Kosova u znak priznanja za zalaganje na polju zaštite ljudskih prava i sloboda.

„Tu Zlatnu mapu bi verovatno trebalo pretopiti i pokloniti porodicama kidnapovanim i nestalih čija se sudbina još uvek ne zna i koji su stradali od ruke tih koji danas dele te i takve nagrade“, izjavio je Đurić za televiziju Pink. On je rekao da će, uprkos nedavnim incidentima tokom njegove posete, stalno ići na Kosovo i Metohiju kako bi bio sa svojim narodom u funkciji njihovog opstanka.

Prema njegovim rečima međunarodne snage na Kosovu i Metohiji pokazuju nesposobnost time što dozvoljavaju da neko maltretira novinare ili bilo koga drugog, što je bio slučaj kada je išao na otvaranje dve nove zgrade za Srbe u nacionalno mešovitom naselju Bošnjačka mahala.

„Oni su napali, lupali po haubama, psovali, pokazivali srednji prst. Sad je takva atmosfera da se ne zna da li će da se završi lupanjem po haubi…“, kazao je Đurić.

Istakao je da je politika predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Vlade Srbije da se što više poveća pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari