Dodik: Republika Srpska država Srba 1Milorad Dodik Foto: FoNet/AP

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da srpski narod u Republici Srpskoj ostaje trajno opredeljen da čuva sećanje na sve stradale srpske žrtve u Drugom svetskom ratu i da dodatno izgradi svoju slobodu i državu.

„Za Srbe su uvek bile važne dve stvari u njihovoj istoriji – sloboda i država“, istakao je Dodik, u Drakuliću kod Banjaluke, gde je danas obeleženo 77 godina od ustaškog zločina nad Srbima u ovom i okolnim selima.

Dodik je izrazio uverenje da Srbi u Republici Srpskoj danas imaju svoju državu i slobodu i poručio da te dve stvari niko ne može da ugrozi i neće da ugrozi, prenosi RTRS.

On je rekao da BiH nije država srpskog naroda, već da su ga tu ugurali na kraju rata, a posle raspada bivše Jugoslavije, i ocenio da su to hteli neki moćnici i da srpski narod od toga nije imao bilo kakvu korist. Prema njegovim rečima, srpski narod nije bio dovoljno organizovan u prošlosti, jer nije imao državu koja ga je branila zbog čega je danas važna Republika Srpska kao odraz slobode srpskog naroda na ovim prostorima.

„Na ovim prostorima, jedino što je izvesno i trajno jeste Republika Srpska, a BiH tek treba da se vidi kako će izgledati“, istakao je Dodik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari