Dodik: Teške su naše pobede 1Foto: Printscreen/RTS

Predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je večeras, na svečanoj akademiji održanoj povodom Dana pobede, da „naš narod ima Republiku Srpsku, ali srpski narod nije slobodan u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini“.

„Mi smo pod najezdom istih onih, ali samo na različit način, koji su nas dva puta ovde sa svojim oružjem i snagom napali u Prvom i Drugom svetskom ratu, Germani, Austrijanci i Nemci. Sada su na neki čudan način ponovo prisutni pa nam stalno liferuju neke visoke predstavnike, koji se gotovo identičnim ciljevima rukovode da tamo nas Srbe pretvore u Bosance, da mi tamo govorimo bosanski jezik, da se odreknemo svoje slave i svoje vere“, rekao je Dodik.

On je rekao da se umorio od njihovih velikih ciljeva i zahteva da Srbima stalno govore šta treba da rade. „Umorio sam se zato što je naš narod umoran od svih tih velikih koji traže od nas da stalno nešto dokazujemo kao da žrtve Prvog i Drugog rata nisu bile dovoljne da objasne našu poziciju i na kojoj smo mi strani“, naveo je Dodik.

Dodik je rekao da su teške naše pobede, a teška je bila i ona 1945. godine, u njoj smo izgubili mnogo našeg naroda.

„On je ubijan sistematski kroz Jasenovac, Pag, Jadovno, Prebilovce, Brod na Drini, Кragujevac i mnoga druga mesta gde su odlazili samo zato što su pripadali srpskom narodu i zato što su Srbi bili na meti ustaštva, fašizma i NDH, koja je bila veoma ozbiljna u nameri da uništi Srbe, jednu trećinu prekrsti, jednu trećinu raseli i jednu trećinu pobije“, rekao je Dodik.

Prema njegovim rečima, ta država monstrum se hranila na srpskoj krvi. Dodik je istakao i da pobedu treba obeležiti da ne bi došlo do revizije svega onog što je bilo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari