Dodik: Vučić pokazao Ivaniću dokumente o prisluškivanju 1Foto: EPA/ Vladimir Stojković

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić srpskom članu Predsedništva BiH Mladenu Ivaniću pokazao dokumente o prisluškivanju.

„Ivanić je juče tražio da mu ja pokažem papire. Pokazao mu je Vučić u Dubici operativne naloge za prisluškivanje i tada mu je rekao da to rade njegovi ljudi“, rekao je Dodik na zajedničkoj konferenciji za novinare sa ministrom spoljnih poslova Srbije Ivicom Dačićem, preneo je RTRS.

Ivanić je imao priliku da to pogleda i pročita i bio je vidno uznemiren zbog toga, rekao je Dodik i izvinio se Vučiću ako to nije trebalo da kaže.

Dodik je rekao da je Obavještajna agencija BiH neprijateljska organizacija uperena protiv Srba, kojoj „legitimet daju kadrovi Mladena Ivanića“.

„Ta služba treba da bude ukinuta, ona ne postoji po Ustavu BiH kao nadležnost BiH“, rekao je Dodik.

Komentarišući navode da OBA prisluškuje funkcionere iz Republike Srpske i Srbije, Dačić je rekao da je to nepotrebno jer oni sve govore javno.

„Šta to mi radimo tajno protiv nekoga? Ali to pokazuje odnos – umesto da gradimo odnos poverenja i zajedničke saradnje, mi sada idemo toliko daleko da su bezbednosno-obaveštajne aktivnosti usmerene na Srbiju. Mi ćemo se braniti na svoj način“, rekao je Dačić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari