Dosta je bilo: Za smenu Mihajlovića 80 odsto članova 1Foto: Dosta je bilo

Nakon što je juče zakazana skupština za smenu Branislava Mihajlovića sa mesta predsednika DJB koju je podržalo preko 80 odsto članova Glavnog odbor, a više od dve trećine delegata Skupštine DJB već se pismeno izjasnilo da podržava njegovu smenu

Inicijativa za smenu Mihajlovića pokrenuta je zbog kršenja Statuta, prekoračenja ovlašćenja i narušavanja ugleda stranke, navodi se u saopštenju pokreta Dosta je bilo.

„Od trenutka pokretanja inicijative za njegovu smenu, svestan činjenice da mu je kompletna organizacija okrenula leđa, gospodin Mihajlović svoju kampanju vodi šireći potpune i apsolutne neistine u javnosti, uz veliku podršku medija. To je još jedan primer kršenja Statuta DJB, čije odredbe propisuju da se unutarstranačke kampanje vode samo unutar organizacije, i zabranjuju javna istupanja pojedinaca do okončanja procesa glasanja. Za svoje neodgovorne izjave biće i tužen od strane članova DJB“, dodaje se u saopštenju.

Zbog toga što ovakvim ponašanjem nastavlja da nanosi štetu organizaciji u javnosti, ističe se u saopštenju, članstvo i simpatizeri DJB od juče zahtevaju da se ne čeka Skupština u Nišu, zakazana za 17. novembar, već da se proces njegove smene ubrza.

DJB podseća u saopštenju da je Branislav Mihajlović napustio poslanički klub DJB i pristupio novom poslaničkom klubu „Politika mora biti drugačija“ u kome nisu članovi DJB, čime je pristupio drugoj političkoj organizaciji što po Statutu DJB automatski znači da mu prestaje članstvo. Glavni odbor DJB će odlučivati o ovom pitanju u naredna 24 sata.

„Ko god je pomislio da će preletanje narodnih poslanika dovesti do kraha DJB, dobija jasan odgovor Skupštine i članova DJB. Dosta je bilo, kao retka autentična politička organizacija koja deluje u interesu građana, ostaje posvećen svojoj izvornoj ideji borbe protiv partokratije koja uništava državu i obesmišljava demokratske političke procese. Nismo ni desno ni levo već se držimo zdravog razuma. Mi smo građani kojima se patriotizam podrazumeva. Zbog toga od samog svog osnivanja trpimo udare jednom do dva puta godišnje, s ciljem da se potpuno zatremo. Kao što je to bio slučaj i do sada, i nakon ovog poslednjeg propalog pokušaja uništavanja naše organizacije, ostajemo hrabri, nepokolebljivi i nepotkupljivi u daljoj borbi za Srbiju u kojoj se lepo i rado živi. Mi ne odustajemo“, zaključuju iz tog političkog pokreta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari