Dragan Jovanović: Od Skupštine će nastati "buvlja pijaca" 1Foto: FoNet/ Bozidar Petrovic

Poslanik i predsednik opštine Topola Dragan Jovanović rekao je, u intervjuu Glasu Šumadije, dostavljenom i našem listu, da neće glasati za najavljene izmene zakona i smanjenje cenzusa na tri odsto na predstojećim izborima.

Ocenio je, pritom, da će tom izmenom od Skupštine Srbije biti napravljena „buvlja pijaca“.

Poručio je, pritom, da će na izmene zakona podneti dva amandmana: da se cenzus za koalicije poveća na sedam odsto, i da se bar 50 odsto poslanika bira „pod imenom i prezimenom“, odnosno većinski.

O odnosima sa SNS na lokalnom nivou tvrdi da nisu komplikovani, već da „preletači“ sada, u ime SNS-a, žele vlast bez izbora.

Dragan Jovanović kaže i da je rano da se govori o predizbornoj koaliciji, koju je najavio Veroljub Stevanović, i da će tek da se vidi „šta će da bude“. O predizbornoj koaliciji koju bi činili Aleksandar Šapić, Veroljub Stevanović, Dragan Jovanović, Čajetinac Milan Stamatović, Vladan Vasić sa Koalicijom za Pirot, još je rano da se govori zato što, kako nezvanično doznajemo, tek treba da je odobri Aleksandar Vučić, a njemu, kako se čuje, nikako ne odgovaraju jaki lideri na lokalu koji bi u nekom trenutku mogli da mu otkažu poslušnost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari