Drašković: Ambasada ne sme biti utočiste za onog ko je učinio krivično delo 1Foto: Stanislav Milojković

Ambasada Srbije ne sme biti utočište za bilo koga ko je učinio krivično delo, poručio je u petak uveče političar i pisac Vuk Drašković.

Drašković se večeras u “Živoj istini” osvrnuo na to što je optužena u slučaju za pokušaj terorizma Branka Milić danas pobegla u ambasadu Srbije u Podgorici, ističući da je siguran da će Milić, ukoliko je nevina, biti i oslobođena.

“Gospođi Milić se sudi za terorizam, teško krivično delo, za jednu zaveru u kojoj je trebalo da bude ubijen tadašnji premijer Crne Gore Milo Đukanović.

Ako je nevino optužena, ja sam siguran da će biti oslobođena. Ukoliko je kriva, zašto da beži u ambasadu Srbije. O tome se ne odlučuje u ambasadama, nego u sudovima,” istakao je Drašković.

Drašković je komentarisao i današnju situaciju na Kosovu i ocenio da svi živimo posledice ubistva Jugoslavije, prnosi RTCG. „To na Kosovu jasno pokazuje kuda vodi politika i strategija ‘tuka na utuk'“. Drašković kaže da je jasno da se ni jedno neprijateljstvo ne može gasiti nastavkom neprijateljstva, nego ogromnim napretkom pa i žrtvom da se dođe do prijateljstva.“

„Stišati strasti, gasiti vatre mržnje i nastaviti dijalog! Otkloniti sve ono što je rezultat ultimatuma, pritiska, ucene i nastaviti dijalog – nema drugog puta,“ rekao je Drašković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari