Drašković: Narod se obmanjuje da je Kosovo i danas u Srbiji 1Foto: Stanislav Milojkovic

Predsednik Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković uputio je danas vidovdansku poruku članovima i simpatizerima te stranke u kojoj se navodi da se narod hipnotiše obmanama da je Kosovo i danas u Srbiji.

Na Vidovdan, prema narodnom verovanju, i slepi mogu da progledaju, kaže Drašković.

Međutim, kako ističe, već dve decenije, Vidovdanom i Kosovom oslepljuju se i Srbija i srpski narod, da bi zaboravili da je režim Slobodana Miloševića gurnuo Srbiju u kosovski boj sa najjačom oružanom silom sveta, da je rat izgubio, bezuslovno kapitulirao i bio prisiljen da državu Srbiju trajno povuče sa Kosova.

On navodi i da se narod hipnotiše obmanama da je Kosovo i danas u Srbiji, da je srce Srbije, da Rusija i Kina garantuju da nije kako jeste i da Srbija ima ono što više nema.

Poraz se prikazuje kao pobeda, ističe on, a nepriznavanje istine i stvarnosti kao nacionalna obaveza.

Izdajom Kosova i Vidovdana proglašavaju se, kako kaže, i najave pregovora o zaštiti onog što nije izgubljeno, o zaštiti srpskog naroda na Kosovu, njegovog istorijskog i kulturnog nasleđa.

Protiv sporazuma su svi koji se protive Evropi u Srbiji. Izvan Srbije, protiv sporazuma su oni koji priželjkuju da Srbija postane njihova balkanska Venecuela ili Sirija, ističe on u pismu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari