DS: Država ne izlazi iz medija 1Foto: Wikipedia

Povodom odluke Telekoma da kupi 100 odsto akcija kablovskog operatera Kopernikus, Demokratska stranka je pitala odakle vlastima pravo da zadužuju državu i građane sa novim kreditima kojima kupuju stvaranje ulapšane slike stvarnosti i politike koja se vodi.

U isto vreme država ostavlja bez podsticajnih sredstava, materijalnih ulaganja i pomoći preduzeća koja su mogla obezbediti svojim zaposlenima egzistenciju i ukupan razvoj, navodi DS.

Ta stranka pita ko, izuzev Aleksandra Vučića i njegovih stranih savetnika, misli da je opravdano, moralno i pravno utemeljeno ulaganje u medijsku kontrolu?

Telekom Srbija, čiji je većinski vlasnik država postao je vlasnik 100 odsto udela drugog po veličini kablovskog operatera u Srbiji, čiji je vlasnik visoko pozicionirani funkcioner SNS, čime je Aleksandar Vučić prešao preko svojih proklamacija, pogazio ekonomske principe i podastro javni interes, ukazuje DS.

Demokrate podsećaju da ovo nije prva zloupotreba u raspolaganju javnim novcem u javnim kampanjama i nije prvi napad na slobodu i nezavisnost medija.

Država očito ne izlazi iz medija, već ih ukrupnjava i hrani saopštenjima, a programsku politiku pretvara u stranačku, ukazala je DS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari