DS: Rušenje dela obaloutvrde 1Foto: printscreen rtv

Oštećenje sistema koji bi trebalo da štiti Beograd od poplava kakve smo doživeli 2014. godine, nije posledica nesrećnog slučaja već kontinuiranog nestručnog, neplanskog, bahatog odnosa gradske i republičke vlasti prema javnim dobrima Beograda, saopštila je danas Demokratska stranka.

Iako za izgradnju kaskadnih terasa na Beogradu na vodi, dogradnju i izgradnju nedostajućih delova obaloutvrde resorno ministarstvo nikada nije izdalo dozvolu, niti dalo saglasnost za projektnu dokumentaciju na osnovu koje su se ovi radovi izvodili, posle tri godine dolazi do delimičnog dekomponovanja uzurpiranog dela priobalja, degradacije prostora i rušenja dela obaloutvrde, ukazao je DS.

Otpočeti novi radovi nisu estetski problem, nisu samo za šetače stvorili nebezbedno područje, već su višestruko štetni za sve građane, konstatuju demokrate.

Građani su u proteklih šest godina mnogo puta čuli besmisleno pitanje da li su za uređeni prostor ili stanište pacova, niko ih nije pitao da li su za pranje novca i potapanje struke, na šta se svodi „Beograd na vodi“, zaključio je DS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari