DSS: Poslednji je čas za promenu kosovske politike 1Foto: Logo

Jačanjem pritiska SAD i EU na Srbiju da hitno reši pitanje konačnog statusa Kosova priznavanjem secesije sve jasnije se otkriva iracionalno ponašanje srpske vlasti, kažu u DSS.

“Kako drugačije, sem suprotnim svakoj logici, može da se okarakteriše ponovljena izjava predsednika Republike da se protivi opstanku zamrznutog kosovskig konflikta suprotno, kako sam kaže,  većinskom stavu  političke i nepolitičke javnosti Srbije”, navodi se u saopštenju DSS. “Treba podsetiti da je predsednik nedavno potvrdio  da se od Srbije zahteva potpisivanje pravno obavezujućeg sporazuma sa Kosovom jer se „neće dozvoliti ulazak u Evropsku uniju bez jasno rešenog pitanja granica“, i da „ Kosovo neće ući u Ujedinjene nacije osim ukoliko i Srbija ne bude nečim zadovoljna“. Te izjave nedvosmisleno ukazuju na spremnost  priznanja secesije Kosova”.

Apelujemo , kažu još u DSS, na predsednika Republike i srpsku Vladu da sluša glas svog naroda, „većinski stav političke i nepolitičke javnosti Srbije“, a ne zahteve SAD i Brisela, niti predloge „nekih nevladinih organizacija i fondova“ sa kojima je, kako kaže, analizirao pitanje Kosova i Metohije.

Demokratska stranka  Srbije ukazuje da je poslednji čas da se radikalno promeni politika, odnosi sa Prištinom zadrže u stanju zamrznutog konflikta i redefinišu odnosi sa Evropskom unijom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari