DSS se priključuje protestu opozicije 15. decembra 1Foto: Logo

Predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Miloš Jovanović izjavio je danas da će se ta stranka priključiti narednom protestu opozicije, najavljenom za subotu 15. decembar, osim ako „ponovo ne bude nekog neverovatnog izbora govornika“.

„Osim ako ponovo ne bude nekog neverovatnog izbora govornika, naravno da ćemo se pridružiti protestu. Utoliko pre što smo i učestvovali u izradi zahteva za stvaranjem normalnih medijskih i političkih uslova za izbore“, rekao je Jovanović agenciji Beta.

On je naveo da DSS nikada nije ni krila da će u tom pogledu uvek sarađivati sa ostatkom opozicije, jer smatra da ne može biti zdravog društva i države bez punog poštovanja demokratskih procedura.

Jedan od osnivača Saveza za Srbiju Dragan Đilas najavio je ranije da će u subotu, 15. decembra, biti održan novi protest opozicije u Beogradu, pod parolom „Hajde da se prebrojimo“.

DSS nije učestvovao na prethodnom protestu opozicije jer je kao jedna od govornica bila najavljena glumica Mirjana Karanović, sa čijim političkim stavovima se u toj stranci ne slažu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari