DSS uskoro o pristupanju Đilasovom bloku 1Miloš Jovanović Foto: Fonet/Marija Đoković

– Sednica Predsedništva Demokratske stranke Srbije na kojoj će biti određen tačan datum sednice Glavnog odbora stranke biće održana danas, saznaje naš list od izvora u DSS-u.

Kako navode naši sagovornici, očekuje se da sednica GO bude održana u drugoj polovini septembra, i da tom prilikom bude odlučeno da li će se i DSS pridružiti novoformiranom Savezu za Srbiju, čiji je jedan od inicijatora Dragan Đilas.

„Na sednici Predsedništva biće razmatrane dve tačke – prva je stanje na Kosovu i Metohiji i sve očiglednija namera vlasti da preda KiM, dok se druga odnosi na način i formu daljeg opozicionog delovanja“, kažu izvori Danasa.

Podsetimo, predsednik DSS Miloš Jovanović je u intervjuu za Danas pre dva meseca kazao da su za tu stranku apsolutno prihvatljivi stavovi koje je Dragan Đilas izneo po pitanju rešavanja kosovskog pitanja, a da ostaje da se vidi da li će DSS postati deo Saveza za Srbiju.

„Videćemo. Da li je to idealna opcija – verovatno nije. Da li smo mi njima idealan partner – verovatno nismo. Ali od nečega se mora krenuti, jer ovako više ne može“, istakao je on, odgovarajući na pitanje da li će se DSS priključiti Savezu.

Jovanović je, takođe, konstatovao, da predsednik Aleksandar Vučić priprema „poslednju prevaru građana po pitanju Kosovu i Metohiji“ i dodao da je „zato veoma važan angažman – građanski, politički i javni“.

Tribina u Sremskoj Mitrovici

Prema saznanjima Danasa, tribina „Protiv izdaje, za KiM u Srbiji“ biće održana u Sremskoj Mitrovici 13. septembra, na otvorenom prostoru. Organizatori su pokretači tri dokumenta – Apel za odbranu KiM, Vidovdanski poziv i Petrovdansko sabranje, koji su održali istoimeni skup prošlog vikenda u beogradskoj opštini Stari grad.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari