DSS: Vučić obelodanio sporazum 1Foto: Logo

Demokratska stranka Srbije saopštila je danas da je predsednik Republike Aleksandar Vučić na današnjoj konferenciji za novinare nastavio da jedan po jedan, stidljivo, okolišno, zamagljeno praznoslovljem, otvara koje će elemente da sadrži pravno obavezujući sporazum sa Kosovom.

To su obezbeđivanje eksteritorijalnosti manastira, garantovanje vlasništva SPC i rešavanje pitanja imovine Srba i države Srbije na KiM, što je eufemizam za sporazum o sukcesiji, smatraju u DSS.

Iako „kao đavo od krsta“ beži od eksplicitnog izjašnjavanja o tome da li je za njega prihvatljiv sporazum koji podrazumeva priznavanje nezavisnosti celokupnog ili pretežnog dela Kosova kroz saglasnost Srbije za njegov prijem u Ujedinjene nacije, ovim stavovima je predsednik Republike otklonio svaku dilemu, piše u saopštenju.

Svemu ovome Vučić je dodao oštre kritike stavova koji upozoravaju na pogubnost eventualne podele Kosova, čime je zapravo rekao da se za podelu zalaže, kao i nakaradno tumačenje sadržine i značenja Rezolucije 1244 SB UN i mišljenja Međunarodnog suda pravde, ocenjuje DSS.

Najzad, predsednik Republike je, kako navodi DSS, obelodanio i o čemu će građani Srbije da se izjašnjavaju kada bude izašao sa predlogom rešenja konačnog statusa Kosova, napominjući da bi neprihvatanje sporazuma shvatio kao iskazivanje nepoverenja njemu lično.

Biće to odlučivanje „da li ste za Aleksandra Vučića po cenu priznavanja nezavisnosti Kosova?“, saopštio je DSS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari