DSS: Za sada bez ulaska u SZS 1Foto: DSS

Demokratska stranka Srbije (DSS) na sednici Glavnog odbora, u subotu 13. oktobra, neće doneti odluku o ulasku u Savez za Srbiju, izjavio je predsednik DSS Miloš Jovanović.

On je u intervjuu za Politiku naveo da DSS „za sada neće donositi nikakvu odluku koja se tiče ukrupnjavanja na opozicionoj političkoj sceni“.

Jovanović je istakao da Savez, kao ideja, ima i pluseve i minuse, i dodao da nema dilemu da sadašnja vlast mora da ode. „Nesnosno je i u medijskom i u demokratskom smislu, kao i po pitanju kako vlast rešava kosovsku pricu“, smatra Jovanović. Kako je objasnio, „sveukupna atmosfera u društvu, polarizacija, tenzije, to mora da se menja i u tom smislu sve što može da doprinese toj podeli je dobrodošlo i nije nešto što unapred odbacujemo“.

„Druga je etapa sta i kako posle. Da li je Savez etapa da se dodje do tih promena ili je prepreka na tom putu, sve su to pitanja. Za mene lično i stranku je vrlo značajno da nastavimo da gradimo ovaj novi DSS“, naglasio je Jovanović Kada je reč o SzS, on je kao upitno označio pitanje prirode Saveza i otvorio dilemu da li se radi o tehničkoj ili programskoj koaliciji, ili je po sredi „nešto između“, đto vidi kao „najmanje srećno rešenje“. „Imam još jednu rezervu koja nije mala – to malo energije koje je preostalo u narodu nikako ne sme da se potroši uzalud“, predočio je Jovanović.

Na pitanje da li to znači da onda nije zadovoljan ovom garniturom u SzS, Jovanović je odgovorio: „U svakom slučaju sam manje zadovoljan ljudima na vlasti“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari