Dveri: Gradonačelnica dodelom kancelarije udruženju Sime Spasića ponizila Nišlije i grad  1Niš Foto: FoNet/Kostadin Kamenov

Dodela u zakup kancelarije u centru grada Niša udruženju koje vodi  osuđeni silovatelj  i SNS promoter Sima Spasić, poslednja je besramnost Dragane Sotirovski kojom je po ko zna koji put ponizila Nišlije i grad u kome je postavljena za gradonačelnicu, saopštio je danas Gradski odbor Srpskog pokreta Dveri. 

– Ovo poniženje Nišlija dolazi nakon brojnih izjava Dragane Sotirovski koje svedoče o udvorištvu republičkoj vlasti i potpunoj nekompetentnosti lokalne vlasti kojoj pripada. Pored Sime Spasića čast da ovako pompezno dobije na upotrebu javni prostor od niške vlasti  imao je još samo Miša Vacić – navedeno je u saopštenju niških Dveri, uz pitanje: “Dokle ćete gđo Sotirovski iskušavati strpljenje Nišlija?”.

Gradonačelnica Niša je juče potvrdila da je Grad Niš dodelio u zakup prostorije u centru grada Udruženju porodica kidnapovanih, nestalih i ubijenih na Kosovu i Metohiji, na čijem je čelu Simo Spasić, a da će u njima će biti i “spomen-soba kosmetskih žrtava, junaka otadžbine i heroja Košara”.

Ona je na svom fejsbuk profilu objavila fotografije sa prekjučerašnjeg sastanka u Gradskoj kući sa delagacijom udruženja, predvođenom Spasićem, koji je počeo “uz tradicionalnu kosovsku pogaču”.

Niški odbor Dveri je u saopštenju naveo da je krajem 2020. godine gradonačelnici Sotirovski dodelio nagradu “Gran pri beščašća” za tu godinu i ocenio da je dodelom kancelarnije udruženju koje predvodi Spasić i njegovim prijemom u Gradskoj kući obezbedila “još jednu godišnju nagradu, bez konkurencije”.

Spasića je, inače, Viši sud u Nišu 2009. godine osudio na kaznu zatvora od četiri godine i tri meseca zbog silovanja bivše supruge S.S. i ugrožavanja bezbednosti, koju je on izdržao.

Niške Dveri su u saopštenju dodale da je na listi udvorištva, nekompetentnosti i besčašća lokalne vlasti i gradonačelnicina nedavna izjava o „tajanstvenom investitoru“ kompleksa luksuznih višespratnica sa dodatnim sadržajem na nekoliko lokacija u gradu, za koga “čitav Niš zna ko je, kao i da je i u Belorusiji dobijao zemljište na poklon za megalomanske projekte koji su ostajali nedovršeni”.

– U istu kategoriju ulazi i predizborna najava izgradnje spalionice čija se cena ne zna, ali se zna da će biti plaćena preskupim kreditom uzetog od kineske Eksim banke za posao bez međunarodnog tendera. Spalionica će se po toj izjavi izgraditi na niškoj deponiji, međutim, gđa Sotirovski je zaboravila da pomene da su za sanaciju deponije Nišlije dosada  već platile JKP „Medijana“ oko  600 miliona dinara, za koje se i ne zna kako su potrošen e- navedeno je.

Niški odbor Dveri je u “u konkurenciju besmisla” ubrojao i dodelu 80 odsto budžetskih sredstava na ovogodišnjem gradskom konkursu za sufinaniranje medijskih porijekata od javnog interesa “onima koji su bliski SNS-u”.

– Skandalozna je dodela više od polovine tog novca (40,35 miliona dinara) medijima u vlasništvu ili direktno povezanim sa porodicom niškog medijskog mogula Radomirovića, u kojima se niko od predstavnika opozicije nije pojavio godinama. Drugi medijski mogul, sin direktora BIA, Gašić ovoga puta dobio je samo malo više od deset miliona dinara, kako bi umesto dužnosti objektivnog obaveštavanja novce svih građana bio plaćen da sakriva istinu od Nišlija – napisano je u saopštenju.

U njemu je još kao skandalozna navedena i “okupacija čitavog javnog prostora u gradu od strane SNS vlasti”. Dveri su, precizirano je, podnele više desetina zahteva za korišćenje mesnih kancelarija i javnog skupštinskog prostora, ali Skupština grada ni na jedan nije dogovorila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari