Dveri: Počela saslušanja uhapšenih na protestu Jedan od pet miliona 1

Pokret Dveri saopštio je da su saslušanja uhapšenih učesnika protesta „Jedan od pet miliona“ počela jutros u Beogradu i pozvao medije da „isprate ishod tih saslušanja i alarmiraju javnost“ s obzirom da se, kako je ocenjeno, „radi o politički motivisanim hapšenjima“.

Dveri su u saopštenju navele da je u sudu u Katanićevoj ulici u toku saslušanje Uroša Savića, člana tog pokreta iz Aranđelovca, koji je uhapšen u nedelju u Beogradu i koji je po navodima Dveri, „tučen u policijskoj stanici“.

Organizatori protesta „Jedan od pet miliona“ saopštili su da je policija juče uhapsila organizatore tih skupova Miodraga Simovića i Krstu Tomkovića, redara na protestima Uroša Savića, studenta Fakulteta političkih nauka Stefana Simića, studenta Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Zdravka Fijata, kao i mladiće Stefana Novakovića, Miloša Dekića, Nikolu Dragosavljevića, ali i srednjoškolca Pavla Cvejića.

Zdravko Fijat je posle zadržavanja u stanici policije pušten, dok je Stefan Simić dobio novčanu kaznu i pušten je na slobodu.

Ostali uhapšeni su odvedeni kod sudije za prekršaje i nekima od njih određena je kazna zatvora od 30 dana, a ostali su pozvani da dođu ponovo danas u Prekršajni sud.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari