Dveri postavile info tablu kojom optužuju gradonačelnika Čačka za divlju gradnju 1Foto: Katarina Pantelić

Aktivisti opozicione stranke Dveri postavili su improvizovanu turističku info-tablu u centru Čačka ispred novoizagrađene zgrade na mestu srušenog čačanskog bioskopa „Sutjeska“, optužujući gradonačelnika tog grada Miluna Todorovića da je „pokrovitelj divlje gradnje“.

Na tabli je napisano „Turistička ponuda Čačka, Spomenik divljoj gradnji ‘Milunka’, jedini bioskop u Srbiji i objekat pod zaštitom države koga je srušio gradonačelnik“.

„Jedino zlatno, o kome se može govoriti u Čačku, jeste zlatno doba ‘divlje gradnje’. Eksplozija izgradnje objekata mimo pravila struke i urbanističkih planova ne treba da nas čudi ako znamo da prvi čovek koji bi tome trebalo da stane na put i sam to čini“, navodeno je u saopštenju Dveri.

Dveri navode da su gradonačelnik Čačka Todorović i njegov „šef“ na mestu bivšeg čačanskog bioskopa izgradili zgradu koja ima sprat više od dozvoljenog i srušili objekat iako, kako ističu Dveri, to nije smelo, jer je taj objekat bio proglašen za zaštićeno dobro.

„Najveći ‘zločin’ koji mu Čačani nikada neće oprostiti jeste rušenje čuvene ‘Sutjeske’ – kultnog čačanskog mesta gde su odrastale brojne generacije Čačana, filmski i muzički sazrevale kroz brojne koncerte i filmove – ‘genius loci’ Čačka. Čak ni ovakvo omiljeno gradsko mesto nije predstavljalo ništa u odnosu na pohlepu za ekstra-profitom dvojice režimskih ‘biznismena’, malograđanskog duha“, navodi se u saopštenju Dveri.

Dveri upozoravaju Čačane o „prevari o novom bioskopu“, koju gradonačelnik Čačka Todorović pokušava da im predstavi.

„Jedini bioskop na to lokaciji je srušen, a ovo što on otvara, i još licemerno naziva ‘Sutjeskom’, nema nikakve veze sa bioskopom, jer je to obična soba u podrumu njegove zgrade, gde se mogu i filmovi gledati“, navodi se u saopštenju Dveri.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari