Dveri predložile predsednika Skupštine Čačka za nagradu jer je obesmislio sve u Skupštini 1Foto: Dveri

Najveća opoziciona stranka u Skupštini Čačka, Dveri, predložila je danas da se godišnja Decembarska nagrada grada Čačka za 2019. godinu uruči predsedniku lokalne Skupštine i funkcioneru Srpske napredne stranke (SNS) Igoru Trifunoviću zbog, kako su istakli, „nesebičnog zalaganja da se na svaki način obesmisli rad Skupštine u čemu je apsolutno uspeo“.

„Svojim radom, koji plaćaju gradjani Čačka, uspešno je izvršio zadatak koji je dobio od strane rukovodstva SNS-a, u cilju izbacivanja odbornika opozicije iz Skupštine Čačka, kako gradjani ne bi bili obavešteni o svim malverzacijama koje vlast Čačka čini u svom mandatu“, navodi se u saopštenju Dveri.

Dodaje se da je Trifunović odbornike opozicije „nelegalno izbacio“ iz radnih tela, a ta mesta dao predstavnicima vlasti koji za to dobijaju dodatne dnevnice.

U saopštenju je istaknuto da rekonstrukciju skupštinske sale, kako navode, „nije trajala tri meseca kao što je to obećao, već skoro godinu dana, kao i što je cena rekonstrukcije premašila onu koja je data javnim pozivom“.

Oni su naveli da za tu nagradu predlažu Trifunovića i zbog zapošljavanja članova njegove SNS i „njegovih prijateljica u Gradskoj upravi bez raspisivanja konkursa i dozvole resornog ministarstva“.

„Za sve navedeno i ono što nije, smatramo da bi se dodelom Decembarske nagrade Grad na najbolji način odužio predsedniku Skupštine Čačka za nesebičan trud i posao koji je uspešno odradio, ne u ime gradjana Čačka, već u ime svoje partije, što je, morate priznati u ovom trenutku kada se predsednik SNS-a lavovski bori da prizna Kosovo kao nezavisnu državu, bio najbitniji i najsvetliji čin, u kojem je i lično podneo žrtvu“, navodi se u saopštenju.

Skupštinska  komisija  Čačka za obeležavnje i dodelu priznanja raspisala je sredinom oktobra javni poziv za dostavljanje predloga za dodelu Decembarske nagrade Čačka za 2019. godinu, a predlozi, koji moraju biti obrazloženi, moraju se dostaviti do 31. decembra 2019. godine, navedeno je u konkursu Skupštine Čačka.

Decembarska nagrada dodeljuje se svake godine povodom Dana Čačka, 18. decembra, za naročito isticanje u privrednom, naučnom, kulturnom, prosvetnom, zdravstvenom, sportskom i drugim oblicima stvaralaštva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari