Dveri: Preispitati sve diplome i doktorate 1Foto: Dveri

„Pošto ne verujemo da će ministar niti Vlada podneti ostavku, pozivamo građane da zajedno izvršimo dodatni pritisak u raskrinkavanju ove vlasti na čelu sa Aleksandrom Vučićem koji je doveo i štitio Sinišu Malog šest godina, prikrivajući ovu, kao i aferu ‘Krušik’ i mnogobrojne druge afere“, navedeno je ju saoptenju Dveri.

Taj pokret pozvao je da se „preispitaju fakultetske diplome i doktorati svih zaposlenih u javnom sektoru“, uz ocenu da je plagiranio doktorat Siniše malog „još jedan od dokaza da su Aleksandar Vučić i Srpska napredna stranka stvorili jedan kriminalni i koruptivni sistem koji mora biti što pre demontiran, a bojkot je samo prva faza tog procesa“.

„Posebno zahtevamo poništavanje doktorata i diplome Nebojše Stefanovića, njegovu ostavku, ostavku ministra (prosvete Miladina) Šarčevića koji nije pokrenuo istragu o njegovoj akreditaciji diplome osnovnih studija i kao i pokretanje postupka za poništavanje doktorata guvernera NBS Jovanke Tabaković, za koji je Cins još 2016. utvrdio da je plagijat“, navode u saopštenju Dveri.