Dveri: SNS spremila lažne birače za izbore u Crnoj Gori 1Foto: Logo

Stranka Dveri je danas saopštila da je vladajuća Srpska napredna stranka (SNS) u Moravičkom okrugu „spremila 300 lažnih birača“ za predstojeće parlamentarne izbore u Crnoj Gori koji se održavaju u nedelju, 30. avgusta.

„Prema insajderskom izvoru iz redova SNS u Čačku, vlast u Srbiji priprema pomoć bratskom crnogorskom režimu Mila Đukanovića na nastupajućim izborima 30. avgusta u formi lažnih birača iz Srbije koji će za tu priliku dobiti crnogorska dokumenta“, piše u saopštenju Dveri.

Dveri navode da isti izvor tvrdi da je samo u Moravičkom okrugu (Čačak, Gornji Mlanovac, Lučani, Ivanjica) SNS pripremila 300 svojih članova koji će na dan izbora u Crnoj Gori sa lažnim dokumentima dobijenim od crnogorske tajne službe glasati za sada vladajuću Demokratsku partiju socijalista (DPS), koju predvodi predsednik Crne Gore Milo Đukanović.

„I u drugim okruzima u Srbiji SNS je podelila kvote koje moraju da budu ispunjene kako bi se više hiljada lažnih glasova slilo Milu Đukanovića jer je u zaostatku u odnosu na opoziciju“, tvrdi se u saopštenju.

Dveri ocenjuju da je to razlog zašto je Crna Gora uprkos pandemiji otvorila granice – da bi „lažni birači“ mogli da uđu na dan izbora.

„Srpski pokret Dveri upozorava vlast u Srbiji da je stajanje na stranu Mila Đukanovića direktno upereno protiv srpskog naroda i Srpske pravoslavne crkve (SPC) u Crnoj Gori, koji trpe neviđene pritiske i maltretiranje aktuelnog crnogorskog režima“, ukazuje se u saopštenju.

Dveri tvde da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić već jednom, na prošlim izborima, „spasao svog brata blizanca Mila Đukanovića“ od poraza „pristajanjem da učestvuje u montiranju lažne afere ‘Državni udar’ „, a ovoga puta se „mogu očekivati nove lažne optužbe da neki Rusi i Srbi rade“ protiv crnogorske države.

„Vučić očito mnogo duguje Đukanoviću i sada mora da vraća te dugove“ čime „radi na štetu srpskih nacionalnih interesa i staje na stranu onih koji su usvajanjem skandaloznog Zakona o slobodi veroispovesti krenuli u otimanje svetinja SPC u Crnoj Gori“, pišu Dveri.

Dveri traže da „istina o Vučićevoj i SNS podršci Milu Đukanoviću izađe na videlo“ i da se time „spreči nova izborna krađa u Crnoj Gori“.

„Smena vlasti u Podgorici bila bi uvod u smenu vlasti u Beogradu, pa se zato vladajući režim u Srbiji toliko plaši pada Mila Đukanovića“, ocenile su Dveri.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari