Dveri traže od Crkve da se izjasni o Kosovu 1Foto: Dragan Antonić/FoNet (Arhiva)

Narodni poslanik POkreta Dveri Ivan Kostić ocenio je danas da je neophodno da se patrijarh i Sabor Srpske pravoslavne crkve (SPC) jasno odrede povodom antinarodne politike oko Kosova predsednika Srbije Aleksandra Vučića i da pokušaju da zaustave ono što je „pseudoelita namerila da učini po nalogu stranih sila“.

Posle nedavnih Vučićevih izjava i napada na episkopat SPC, svima je postalo jasno da je on sve vreme manipulisao poverenjem crkve i naroda kada je reč o političkoj borbi za očuvanje Kosova i Metohije u skladu sa Ustavom Srbije, ocenio je Kostić u pisanoj izjavi.

On ukazuje da su Crkva i patrijarh, uz Vojsku. jedina institucija koja u narodu ima mnogo veće poverenje nego svi političari zajedno i zbog toga jedino jasan i glasan stav Crkve može trgnuti i probuditi Srbe.

Samo jedan poziv patrijarha, mitropolita i episkopa, mogao bi da organizuje dolazak naroda na jedan veliki narodni skup u Beogradu protiv predaje Kosova i Metohije, gde bi se jasno stavilo do znanja i predsedniku i premijeru Srbije da niko ne sme ni da pomisli da potpisuje bilo kakav sporazum, suprotan Ustavu Srbije na kom su i polagali zakletvu kad su dolazili na vlast, zaključio je poslanik Pokreta Dveri Ivan Kostić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari