Ekspres: Tači tajno u Njujorku 1Hašim Tači Foto: EPA/TOMAS KOVACS

Predsednik Kosova, Hašim Tači, nalazi u Sjedinjenim Američkim Državama, na putu koji je držao u tajnosti nekoliko dana, objavljuje kao svoje saznanje prištinski list Gazeta Ekspres a prenosi sajt KoSSev.

Predsednik Kosova Hašim Tači dugo je boravio u inostranstvu. Polovina ove posete bila je javna, a polovina će biti tajna.

Tači je prvobitno otputovao u London gde je promovisao svoju nedavno objavljenu knjigu. Kasnije je otputovao u Pariz, gde je takođe promovisao knjigu i odlikovao bivšeg predsednika Sarkozija i bivšeg ministra spoljnih poslova, Bernara Kušnera.

Nakon Pariza Tači nije ništa učinio javno u vezi sa svojim aktivnostima.

Pre nekoliko dana je objavljeno da je predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, nenajavljeno otputovao u Sjedinjene Američke Države.

Opozicione stranke iz Beograda optužile su Vučića da je uključen u tajne pregovore sa Hašimom Tačijem, prvo u Parizu, a kasnije i u SAD-u.

Ranije je prestižni austrijski list „Der Standard“ izvestio da su njih dvojica uključeni u razgovore u vezi sa podelom Kosova, ali je ova opcija zabranjena nakon intervencije Berlina, piše prištinska Gazeta Ekspres a prenosi sajt KoSSev. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari