Gaće: Sporazum kao relaksacija 1Nadežda Gaće Foto: Fonet/Nenad Đorđević

Smatram da će doći do potpisivanja obavezujućeg sporazuma i iz perspektive Srbije mislim da je to najbolje, ocenila je za N1 glavna i odgovorna urednica Novog magazina Nadežda Gaće.

Gaće je rekla da konflikt nije krenuo sada, već pre više od sto godina, kao i da su ti odnosi vrlo teški i opterećeni, prepuni nerazumevanja.

„Treba pronaći nešto što će to relaksirati, mislim da bi ta relaksacija odgovarala Srbiji“, rekla je Gaće i naglasila da zamrznuti konflikt rešenje u kome svi gube.

„Zamislite da mene neko zamrzne, neću se kroz deset godina probuditi ni lepša, ni mlađa“, ilustrovala je Gaće.

„Ne daj Bože da se dogodi da Kosovo postane neka tačka oko koje će se velike sile nadgornjavati. Mislim da u ovom trenutku stvarno ne bi bilo dobro da Kosovo postane tako veliki problem. Mislim da je jako loše za Srbiju da postane moneta za potkusurivanje konflikata koji su na globalnom planu“, rekla je Gaće.

Govoreći o planu Hašima Tačija i Ramuša Haradinaja da formiraju Zajednicu srpskih opština, Gaće smatra da je to veoma važno.

„Ne ulazim sada u tačnu brojku koliko Srba na Kosovu živi, oni moraju imati neku zaštitu. Formiranje je veoma važno, relaksiralo bi i pitanja sa druge strane, u Beogradu“, ocenila je ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari