Gajić: Zelenovićev predlog o Kosovu neozbiljan 1Foto: FoNet/ Zoran Mrdja

Predsednik Pravnog saveta Narodne stranke, advokat Vladimir Gajić, odbacio je kao „neozbiljan“ predlog predsednika Zajedno za Srbiju Nebojše Zelenovića da se pitanje Kosova i Metohije reši brzo, jer brzo rešenje tog problema nije moguće.

„Nemoguće je brzo rešiti kosovsko pitanje jer, između ostalog, postoje i nepremostive pravne prepreke – Ustav Srbije i Rezolucija 1244 Saveta bezbednosti UN“, rekao je Gajić u Kragujevcu na tribini „Da li je bolje zaslužilo nas“.

Gajić je istakao da je Narodna stranka smatrala da je izbore trebalo bojkotovati u celoj Srbiji, pa i u Šapcu, bez obzira što je Zelenović kao gradonačelnik Šapca bio u drugačijoj situaciji, jer je trpeo pritisak Šapčana da odbrani vlast.

„Pokazalo se da nije imao ni teoretske šanse da dobije izbore, jer je vlast bila spremna da učini sve da ga u tome onemogući“, rekao je Gajić, a prenosi Narodna stranka.

Gajić je naveo da ne bi trebalo ispustiti iz vida da postoje „opozicione stranke koje su plaćene da podrivaju opoziciju, a da je slična situacija sa nekim nevladinim organizacijama koje nanose štetu opoziciji“.

„U tome se posebno ističe Milan Antonijević, koji nas je uveo u besmisleni dijalog sa režimom koji je služio isključivo tome da se sruši bojkot izbora“, rekao je Gajić, i dodao da Narodna stranka na takve dijaloge više neće pristajati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari