Gak odgovorio Jovanoviću: Ponosni na rezultate u brizi o deci, optužbe SZS besmislene 1Slavko Gak Foto: Beoinfo

Gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštu Slavko Gak, u Beogradu, izjavio je da je gradska vlast ponosna na rezultate u radu posvećom deci, negirajući optužbe šefa odborničke grupe Saveza za Srbiju (SZS) Nikole Jovanovića, u skupštini Grada, koje je izneo danas, da je ta politika doživela potpuni „krah“.

„Statistika je neumoljiva. I mi, koji se u Gradu Beogradu odgovorno i posvećeno bavimo decom posle višedecenijskog zanemarivanja ovog sektora, možemo samo da budemo ponosni na rezultate koje smo do sada postigli i da se radujemo onome što tek sledi“, rekao je Gak, a preneo Gradski odbor Srpske napredne stranke, čini je on član.

On je zamolio SZS da „nastavi sa besmislenim performansima po gradu, jer tako najbolje pokazuje građanima Beograda ko se bori za fotelju zbog viška slobodnog vremena, a ko, na drugoj strani, radi i upravlja gradom isključivo u interesu građana Beograda“.

„Zato treba da vas bude sramota da uopšte pominjete vrtiće u Beogradu, ali svejedno hvala što podsećate građane na to kako je vaš šef Dragan Đilas pljačkao beogradske roditelje koji su za vreme njegovog mandata umesto 5.800 dinara vrtiće plaćali više od 9.500 dinara“, izjavio je Gak.

Jovanović je, ranije danas, isped zgrade Uprave Beograda rekao da „uprkos četiri miliona evra koji se mesečno odlivaju iz gradske kase za subvencionisanje privatnih vrtića, i dalje postoje liste čekanja na upis dece u državna obdaništa“.

„Politika isključivog oslanjanja na privatne vrtiće nije donela rezultate, a u poslovima gradnje i vođenja obdaništa korupcija i nepotizam dostižu neslućene razmere“, rekao je Jovanović, koji je na ulazna vrata zgrade gradske Uprave Grada zalepio nalepnice sa natpisom „Bojkot“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari