Gaši (DSK): Jedan od ministara Srpske liste biće i zamenik premijera Kosova 1Zgrada Vlade Kosova Foto: EPA-EFE/PETRIT PRENAJ

Šef poslaničke grupe Demokratskog saveza Kosova (DSK) Arben Gaši izjavio je danas da je sigurno da će Srpska lista biti deo nove vladajuće koalicije i najavio da će jedan od dva ministra iz redova te liste, biti i zamenik premijera Kosova.

„Srpska lista će biti deo vladajuće koalicije“, kazao je Gaši posle sastanka koji su predsednik Demokratskog saveza Kosova Isa Mustafa i kandidat za premijera Avdulah Hoti održali sa poslanicima DSK.

Prištinski mediji spekulišu da će funkciju zamenika premijera u Vladi Avdulaha Hotija dobiti predsednik Srpske liste Goran Rakić.

Gaši je najavio da će danas a najkasnije sutra koalicioni sporazum o formiranju nove vlade potpisati DSK, Alijansa za budućnost Kosova(ABK), Socijaldemokratska inicijativa (SDI), Alijansa novo Kosovo (ANK), Srpska lista i partije manjina.

Demokratska partija Kosova se izjasnila da neće glasati za novu vladu dok je lider stranke Kadri Veselji rekao da ostaju dosledni najavama da će u ovom mandatu Skupštine Kosova ostati opozicija.

Pokret Samoopredeljenje je kao pobednik izbora najavilo da će odmah nakon ukaza predsednika za mandatara za sastav nove vlade zatražiti od Ustavnog suda ocenu ustavnosti postupaka predsednika Kosova, dok su juče su iz kabineta premijera najavili i obraćanje Venecijanskoj komisiji povodom toga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari