Gegić (SDA): Učestvovanje samo na izborima u Tutinu 1Panorama Tutina Foto: tutin.rs

Grupa građana „Sandžak u srcu – Tutin na prvom mestu“ učestvovaće samo na lokalnim izborima u toj opštini, najavio je danas još uvek zvanični poslanik Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Bajro Gegić.

On je novopazarskom Sto plus radiju rekao da će predvoditi tu izbornu grupu i da trenutno postoji samo dogovor o njenom formiranju, a da je čine većinom bivši članovi i simpatizeri SDA Sandžaka, ali i ostalih bošnjačkih partija u Tutinu.

Gegić je pojasnio da će grupa u ovoj fazi samo formirati još Izborni štab, bez nekih drugih organa.

Prema njegovim rečima, u grupi je i Esad Džudžo, nedavno isključeni funkcioner SDA Sandžaka i pre šest meseci smenjeni predsednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV).

„Računamo na glasove, uglavnom, dosadašnjih glasača SDA Sandžaka, mada ima i velikog interesovanja kod ljudi koji do sada nisu glasali“, rekao je Gegić.

On je na pitanje da li razmišljaju o predizbornim koalicijama izjavio da je „prerano“ da se o tome govori.

„Od rezultata izbora zavisiće i formiranje neke eventualne koalicije“, dodao je Gegić.

Novopazarski Sto plus radio je ranije preneo nezvanične informacije da Gegić i Džudžo nameravaju da formiranjem Grupe građana „pokušaju da smire nezadovoljstvo građana stanjem u lokalnoj samoupravi, ali i samim partijama“.

Gegić (66) je 23 godine bio profesor matematike u Gimnaziji u Tutinu, a nakon toga prosvetni inspektor u opštini.

Osim toga, bio je i državni sekretar u Ministarstvu prosvete, predsednik opštine Tutin i u dva mandata poslanik SDA u Skupštini Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari