Glišić: Poziv Vučića Srbima da glasaju na izborima na Kosovu ispunjen frazama 1Foto: FoNet/ Aleksandar Levajkovic

Samostalni poslanik Vladan Glišić ocenio je danas da predsednik Srbije Aleksandar Vučić iznosi „fraze“ kada poziva Srbe na Kosovu i Metohiji da izađu na tamošnje izbore i napominje da je položaj Srba sve gori.

„Vučić tvrdi da je to uslov za opstanak Srba na Kosovu i Metohiji, da je to način da se odbrane interesi Srba i Srbije tamo, da je to put ka boljem životu Srba“, rekao je Glišić u pisanoj izjavi.

Glišić napominje da su, međutim, brojni slučajevi „nepravde i progona“ koji se sprovode nad Srbima na Kosovu, dok državne institucije Srbije ne reaguju.

„Dakle, ovi izbori su zarad boljeg života – koga? Jednostavno pitanje na koji režim u Beogradu nema ni jasan a ni komplikovan odgovor. Samo fraze“, rekao je Glišić.

Kako je naveo, i sam je 2016. godine podržavao Srbe da „izađu na neke od lokalnih izbora na Kosovu znajući da je to kršenje Ustava Srbije ali u nadi da će tako moći sami sebi da pomognu kad već Beograd to ne može“, ali je pogrešio.

On je istakao da su u pravu Narodni pokret Srba sa Kosova „Otadžbina“ i pokret „Oslobođenje“ Mlađana Đorđevića koji su pozvali na bojkot ovih izbora, mada se, kako navodi, u mnogim tačkama političkog delovanja ne slaže sa stavovima ili metodama političke borbe te dve organizacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari