Gojković: Čomić ne treba vređati jer je odlučila da zatvori jedna, a otvori druga vrata 1Foto: Press služba Narodne skupštine

Predsednica Skupštine Srbije i poslanica Srpske napredne stranke (SNS) Maja Gojković pozvala je danas da poslanike da ne vređaju poslanicu Demokratske stranke (DS) Gordanu Čomić, koja je došla na sednicu Skupštine, kojoj inače ne prisustvuju poslanici DS, kao i ostali poslanici političkih organizacija koje čine Savez za Srbiju.

Ona je rekla „da Čomić ne treba vređati jer je odlučila da posle 30 godina zatvori jedna vrata, a otvori druga“.

Gojković je istakla „da vrata koja je otvorila, sigurno nisu vrata SNS“. Rekla je da je i sama bila u sličnoj dilemi pre nekoliko godina. Gojković je dodala da se o muškarcima govori kao o političarima, koji menjaju poslaničke klupe, a da se za žene govori da su preletačice i da se „prodaju“ i da žene ne treba potcenjivati, jer mogu da donose političke odluke. Ona je dodala da je odlučila da predlog Gordane Čomić o tome da na listama mora da bude 40 odsto žena jer želi da otvori pravu političku debatu.

Predsednica Skupštine je iz poslaničke klupe pozvala sve da glasaju za Zakon o izmeni broja poslanica u Skupštini, jer je to istorijski zakon.

Gojković je rekla da mnogi koji se zalažu za bojkot lažu i da će oni koji zagovaraju bojkot izaći na izbore i u Šapcu, i u Paraćinu i u Beogradu, na opštini Stari grad.

Čomić je rekla  da kada jedna žena uđe u politiku ona mora da menja sebe i sve, a da kada hiljadu žena uđe u politiku, one menjaju politiku i da će to Skupština Srbije uraditi usvajanjem izmena zakona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari