Čomić: Odluka o mom isključenju iz DS-a je već doneta 1Foto: BETAPHOTO/ DRAGAN GOJIC

Poslanica Demokratske stranke (DS) u Skupštini Srbije Gordana Čomić izjavila je danas za TV-N1 da je već doneta odluka o njenom isključenju iz DS zbog prisustva na sednici parlamenta čime je prekinula strančki bojkota te institucije.

Zasad je objavljeno da je Etički odbor Demokratske stranke u četvrtak preporučio da Čomić bude isključena iz stranke zbog njenog dolaska istog dana u skupštinsku salu, čime je prekinula bojkot dela opozicije.

O toj preporuci Etičkog odbora DS, kako je tada objavljeno, treba da odluče Izvršni odbor i Predsedništvo stranke.

Čomić je učestvovala na sednici Skupštine jer je na dnevnom redu bio njen amandman o većem učešću žena na izbornim listama.

Posle odluke Etičkog odbora DS-a Čomić je izjavila: „Rado ću, s veseljem, snositi sve posledice koje će stranka doneti i rado ću da gledam 100 žena koje će posle sledećih izbora sigurno biti u skupštinskim klupama i 40 odsto u ostalim skupštinama“.

Danas je na pitanje TV N1 o tome da li je to toliko ozbiljno kršenja partijske discipline, Čomić rekla da „očigledno jeste“ i da je „to direktno rečeno odlukom Etičkog odbora“.

„Ono što znam nezvanično – zaista, evo ekskluzivno za vas: da je ta odluka doneta… i ja sam rekla da sam imala svoju etičku dilemu o tome šta od dve odluke Demokratske stranke izabrati – jedno je politika: više žena na svim mestima odlučivanja i to se dogodilo, ili bojkot sednice Skupštine. Izabrala sam prvo i opet bih tako, na njima je da me isključe iz stranke“, kazala je Čomić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari