Gojković: Izveštaj nemačke policije o slučaju Omerović nije još za javnost 1Foto: N1

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izjavila je danas da radi na tome da se rasvetli slučaj koji je bacio senku na ugled parlamenta Srbije i istakla da je dobila izveštaj, koji još nije za javnost, od nemačke policije koji se tiče slučaja poslanika Mehe Omerovića.

Moram da kažem da se Omerović nije pravdao za taj slučaj, već se pozvao se na diplomatski imunitet. Izjavu nije davao kako postoji u medijima i zato što poseduje diplomatski pasoš on je zbog te činjenice pušten na slobodu, a ne zbog nekih drugih okolnosti, rekla je Gojković.

Šef poslaničke grupe Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj zatražio je odgovor od predsednice parlamenta Maje Gojković i premijerke Ane Brnabić zašto nije bilo reakcije na aferu poslanika Mehe Omerovića koji je, kako je rekao, na frankfurtskom aerodromu ukrao parfem, tri karmina i „mazalicu“.

Nema države u svetu čiji mediji to nije objavio. Kakva je reakcija u Srbiji? Svi ćute. Ja sam bio užasnut, a u Srbiji svi ćute, rekao je Šešelj i ocenio da bi trebalo uputiti izvinjenje nemačkom parlamentu i reći da takvi poslanici nikad više neće putovati u Nemačku.

Moralo je biti reakcije i premijerke i ministra Ivice Dačića, rekao je Šešelj i upitao zašto Omeroviću nije oduzet diplomatski pasoš i zašto nije smenjen sa čela Odbora za ljudska i manjinska prava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari