Gojković: Ova sednica bila prilika da se poslanici vrate u salu i iznesu svoj stav o Vojvodini 1Foto: FoNet/ Nenad Đorđević

Predsednica Skupštine Srbije i poslanica vladajuće Srpske napredne stranke (SNS) Maja Gojković izjavila je danas da nije u pitanju farsa, ni političko potkusurivanje to što je na dnevni red sednice stavljen Predlog zakona o finansiranju Vojvodine i Predlog rezoluciji o Vojvodini na zahtev Lige socijaldemokrata Vojvodine.

Gojković je tokom rasprave o tom zakonu i rezoluciji u parlamentu rekla da je zakazivanje sednice bio trenutak da uđu svi poslanici u salu i da građani saznaju šta su politički stavovi poslanika koji bojkotuju rad u plenumu i da kažu šta su oni to uradili za Vojvodinu tokom „nesmetanih 16 godina vladavine“.

Ona je kazala da Srbija ne zna ništa o političkim stavovima o važnim pitanjima tih poslanika poput Vojvodine i navela da ti poslanici ni nemaju stranački program, već da im je program nasilje i pred birače „izlaze sa motornim testerama i scenama iz filma Skar fejs Al Paćina“.

Ona je kazala da su predstavnici opozcije pre nekoliko dana bili ispred predsedništva kako bi „linčovali ili valjda ubili predsednika Srbije (Aleksandra Vučića)“ i rekla im da, sve i da su i uspeli to da urade, opet bi morali da izađu na izbore na kojima ne bi pobedili.

Gojković je potom pričala o aferama u koje je umešan bivši predsednik Demokratske stranke i Vlade Vojvodine Bojan Pajtić navodeći da je „unakazio“ Vojvodinu.

Pričala je o tome gde su „odlazili novci“ građana Vojvodine za vreme vladavine Pajtića i pitala šta je sa novcem koji je odlazio iz „Tesla banke“ koja je od osnivanja poslovala sa gubitkom i „služila za izvlačenje novca“ koji je „verovatno preusmeravan u partijske džepove“.

Za Pajtića je rekla da je sada uticajni tviteraš koji je dok je bio premijer izdvajao sredstva za prskanje komaraca novim tehnologijama firmi sa Devičanskih ostrva.

Ona je ponovila i stav SNS da neče podržati predloženi zakon, ali da je dobro što se o veoma važnoj političkoj temi na civilizovan način raspravlja.

Poslanik LSV Nenad Čanak je rekao da ne razume Gojković kakve veze sa tim o čemu govore danas imaju poslanici koji nisu trenutno u sali.

Skupština je za danas završila rad, a rasprava se nastavlja u utorak, 26.marta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari